18 Ekim 2009 Pazar

Gördüğüne İnanma (Ulus Baker'in anısına)


"Geçmişin hayaletleri arasında değiliz. Ölmemişse Ulus yaşıyorsa aramızda, dilimizde, en önemlisi kalbimizin en titrek ama en kuvvetli odacığında, O'ndan her dem bahsetmek gerekir. Ayaklarında ayakkabısı olmayan bir çocuk sokakta geziyor gecenin bir yarısı. Kalbin ince bir sızı içinde kalmış. Naif ve Kırılganlaşıyorsun gayri ihtiyari. Zamanın gelmişse gözlerin doluyor. Ve düşünüyorsun o çocuğun neden bu hale geldiğini, nasıl bu hale geldi dünyamız. Düşünüyorsun bir yandan hani. Elini uzatasın geliyor yardım için...

Peki sonra şimdinin hayaletleri geliyor başucuna. Anası nerde diyorsun, babası yok mu bunun. Tinerci kesin. Tehlikeli aslında gece yarısı sokakta dolaşması. Polisi arayayım mahallede bi şeyler çalar bu.... Uzar gider gördüğüne inandığın için. Kalbinin sesini dinlemediğin için gördüklerine gösterilerilenlere ram olduğun için kalbinin o sızısı sana ayıp gelir. Arabesk gelir. Absürd gelir.

O kalp sızısı aslında kurtaracakken bir sürü şeyi sen sertleştirmek istiyorsun. O sızı aslında en sağlam metalken dağıtmak için bu zülmü - bu çarkı sen silkinip ipek bir zırha bürünüyorsun kuvvetli olmak için. Gördüğüne inandın: o çocuklar tehlikeli."

anaresk, 25.09.2009 03:16
sozluk.sourtimes.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder